“Çartet“ Thaçi: Presheva Medvegja, Bujanoci do t’i bashkohen Kosovës, S’ka bir none që …

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, është shprehur optimist për realizimin e një marrëveshje në mes të Serbisë dhe Kosovës, ku kësaj të fundit do t’i bashkoheshin tre komunat me shumicë shqiptare, Presheva Medvegja dhe Bujanoci.
“Një marrëveshje që është ligjërisht e obligueshme dhe që i garanton njohjen nga Serbia, që përjashton çdo mundësi të ndarjes apo shkëmbimin të territoreve, por me mundësi që Lugina e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanoci në kuadër të demarkimit të kufirit t’i bashkohet Kosovës”

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, është shprehur optimist për realizimin e një marrëveshje në mes të Serbisë dhe Kosovës, ku kësaj të fundit do t’i bashkoheshin tre komunat me shumicë shqiptare, Presheva Medvegja dhe Bujanoci.
“Pajtohemi që dialogu duhet të vazhdojë, duhet të marrim pjesë në takimin , gjithmonë duke punuar për një marrëveshje sa me gjithëpërfshirëse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *